Rólam

 

Üdvözölek oldalamon kedves Látogató!

Nemes Szilvia vagyok.
Sok évvel ezelőtt a Jannus Pannonius Egészségügyi Szakközépiskolában végeztem, mint ápolónő. Szigorú tanárokkal, mélyre ható ismereteket szerezve az egészségügy világából. A mai napig hálás vagyok érte, bár akkor még valószínűleg nem értékeltem kellőképpen a megszerzett tudást. Mégis, ahogy lehetőségem adódott elvégeztem a felnőtt szakápolói képesítést.

Első munkahelyem a Gyermekkórház volt Pécsett, de hamar rájöttem, hogy túl mélyen érint a gyerekek megbetegedése, balesetei, ezért felnőttek között akartam dolgozni. Sikerült a Harkányi Gyógyfürdőkórházban elhelyezkednem, ahol a következő 28 évben dolgoztam.

A rehabilitációs osztály ápolónőjeként csodálatos főnököm volt, Dr Tantó Zsuzsanna főorvosnő személyében, aki nem csak szakmailag, emberileg is a példaképem lett. Azóta is tiszteletem, szeretetem és hálám kíséri.
Két gyermekem születését követően 1999-ben elvégeztem a gyógymasszőr tanfolyamot és ebben a munkakörben folytattam a tevékenységemet Harkányban.

Remek csapatunk volt, sok visszajáró beteggel, krónikus és akut megbetegedésekkel, így lehetőségem nyílt sokrétű tapasztalat szerzésre, folyamatos tanulásra.

Több tanfolyamon, továbbképzésen vettem részt ezzel is bővítve ismereteimet.
2010-ben úgy adódott, hogy elindulhattam az akkor épp megreformált Dietetikus képzésen a SOTE főiskolai karán, amit sikeresen el is végeztem, azonban a nyelvvizsgám hiánya miatt a diplomám átvétele váratott magára. Viszont így is dolgozhattam az Élelmezésen, mint dietetikus, ahol többek között tanácsadásokat tartottam és a fogyókúrás program kidolgozásában vettem részt.
Ezután egy adódó lehetőséget kihasználva 3 évre Ausztriába mentem dolgozni, mint házi betegápoló. Ez idő alatt a diplomámhoz szükséges nyelvvizsgát is megejtettem.

Majd haza jövetelem után Pécsett az I.sz Belgyógyászati Klinikán sikerült elhelyezkednem először a haematológián, mint osztályos nővér, később az ambulancia klinikai dietetikusa lettem. A klinika endokrinológiai, gasztroenterológiai és angiológiai szakrendeléseiről érkező betegeknek tartottam tanácsadást, valamint a kardiológiai rehabilitációs osztályon dolgoztam helyettes dietetikusként.

2021 márciusától egyéni vállalkozóként folytatom segítő tevékenységemet, mindhárom szakterületemen. Illetve időközben megismerkedtem egy fantasztikus egészségmegőrző, állapot javító eszközzel, amit én magam is használok és munkám során is alkalmazom, ez pedig a BEMER therápiás készülék.

Összesen 34,5 évet dolgoztam egészségügyben, mint ápolónő, házibeteg ápoló, gyógymasszőr illetve dietetikus.
2021 - től saját vállalkozásomban folytatom Pécsett a masszőri munkámat és dietetikusi tevékenységemet, szükség esetén 1-1 napot házibeteg ápolást is vállalok illetve BEMER kezeléseket is végzek, önálló és kombinált változatban.

Tevékenységeimet több változatban, kombinációban, akár bérletes megoldással is végzem.

Mindig a betegek segítése, állapot romlásuk lassítása vagy megakadályozása, fájdalmuk csökkentése vagy megszüntetése érdekében tevékenykedtem.

Az élet minőség javítása, egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, boldogabb élet segítése a célom.

Sok szeretettel várom régi és új vendégeimet, akik szeretnének lazítani, felfrissülni és tenni egészségük megőrzéséért, illetve meglévő problémáikon enyhíteni! :-)